Dorpsvisie ‘Balkbrug 2025: Puur Genieten voor Iedereen!’

Hoe ziet ons dorp er over 10 jaar uit; hoe houden we Balkbrug toekomstbestendig voor jong en oud? Tijdens het Dorpsgesprek ‘Balkbrug 2025’ in Takens in 2015 gingen ruim 200 inwoners uit Balkbrug aan de slag met die vraag en zijn er veel wensen en ideeën opgehaald die avond. Aan de hand van de ideeën en wensen werden werksessies georganiseerd waar ruim 100 deelnemers (inwoners van Balkbrug en/of professioneel betrokken bij Balkbrug) aanschoven en uiteindelijk 3 perspectieven voor Balkbrug op tafel legden waar Balkbrug uit kon kiezen. Dit werd snel duidelijk; Balkbrug wilde niet kiezen, Balkbrug wilde alle 3 de perspectieven. Daarmee is de Dorpsvisie tot stand gekomen die er nu ligt. Een document voor en door Balkbrug welke aangeeft wat de wensen zijn en waar rekening mee gehouden moet worden. 

Deze Dorpsvisie ‘Balkbrug 2025: Puur Genieten voor Iedereen!’ bevat een agenda voor de toekomst van ons prachtige dorp en is het resultaat van twee jaar werk en een bijdrage van meer dan 500 mensen, waaronder meer dan 100 jongeren. De erkenning voor de manier waarop we dit aanpakken in Balkbrug is groot! De Dorpsvisie is een belangrijk document dat een kader biedt voor o.a. inwoners, overheid, ondernemers en onderwijs om met elkaar samen te werken en alle ontwikkelingen goed op elkaar af te stemmen in de komende jaren. Deze Dorpsvisie is geen eindpunt van een ontwikkeling, het is een begin, gericht op een mooie toekomst van Balkbrug. Dit document dient als kompas voor iedereen die zich inzet voor deze toekomst. Zo houden we koers, weten we waar we geld voor moeten vinden en worden we serieus genomen en gehoord door de overheid en politiek. Deze visie bevat de allerbelangrijkste zaken om Balkbrug een plek te laten zijn waar het goed toeven is.

Balkbrug staat een mooie toekomst te wachten als we met elkaar werken aan deze Dorpsvisie. Een dorp dat in de geschiedenis al vaak heeft bewezen met elkaar enorme ‘bruggen te kunnen bouwen’ blijkt ook nu weer in staat om met een grote groep betrokkenen en experts tot een nieuwe visie te komen. We zijn trots op dit resultaat! 

Aan de onderwerpen uit de Dorpsvisie wordt gewerkt via Focusgroepen. Elke groep heeft zijn eigen focus op één van de tien speerpunten uit de Dorpsvisie, zoals bijvoorbeeld een ‘De Nieuwe Dorpsstraat/Dorpshart’. Binnen deze Focusgroep werkt men samen om ideeën over het onderwerp bij elkaar te krijgen en te realiseren. Veel onderwerpen hebben op een bepaalde manier met elkaar te maken, wij streven er dan ook naar dat er zoveel mogelijk gekeken wordt naar een integrale aanpak.

Samen werken aan Balkbrug 2025: Puur Genieten voor Iedereen! Bouw mee!

Ik bouw mee!
Wil jij aan de slag voor een mooie toekomst van Balkbrug, voor ons en onze kinderen? Bouw dan mee en sluit je aan bij een van de Focusgroepen. Daarmee helpen we elkaar om de Dorpsvisie te realiseren. Meld je hier aan of neem contact op met iemand van het bestuur.

Meld je hieronder aan om lid te worden van de Focusgroep en/of het bestuur!

    Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie: