Woningbouw

Plaatselijk Belang Balkbrug pleit al jarenlang voor meer woningbouw in Balkbrug. Wij zijn van mening dat er in de loop der jaren een nieuwbouwachterstand is ontstaan en dat dit niet goed is voor de ontwikkeling van het dorp. Recentelijk zijn enkele nieuwbouwplannen gerealiseerd of in werking getreden. We denken hierbij aan de ontwikkeling van het bouwplan Ravelijn, dat bijna afgerond is. Naast dit project wordt er op dit moment gewerkt aan de realisatie van twee projecten in Balkbrug, te weten het ‘plan Pluimswijk’ voorheen beter bekend als het ‘Plan Huisman’ en een nieuw gebied bij Sluis V. In totaal kunnen op beide woningbouwprojecten 155 woningen gebouwd worden. Hiermee is het aanbod van nieuwe woningen in ieder geval tot 2018 gewaarborgd. Bovendien wordt rekening gehouden met de woonwensen van de inwoners waardoor er zowel koop- als huurwoningen worden gebouwd.

Bouw Sluis V in volle gang

BALKBRUG – Bij de nieuwste nieuwbouwwijk van Balkbrug, namelijk Sluis V, zijn de eerste woningen inmiddels opgeleverd. Het woongebied biedt ruimte voor 85 woningen, zowel voor mensen die zelf willen bouwen als voor projectbouw. In de eerste fase geeft de gemeente Hardenberg grond uit voor een vrijstaande woning of twee-onder-een-kap.

De opzet van de nieuwe woonwijk sluit aan bij de bestaande lintbebouwing van Balkbrug. Ook is er rekening gehouden met veel groen, komt er een wadi in de nieuwe wijk voor overtollig water. Sluis V wordt ontsloten op de Zwolseweg en de Eerste Schansweg. Inschrijven voor een kavel is vanaf heden mogelijk. De grondprijs voor een vrijstaande woning bedraagt € 180,- per vierkante meter, terwijl deze prijs voor twee-onder-een-kap woningen € 175,- is. Deze bedragen zijn exclusief BTW.