Nieuwe voorzitter Plaatselijk Belang Balkbrug

Na het vertrek van Ronald Folders was het een tijdje onduidelijk wie zijn plek, als voorzitter van Plaatselijk Belang, zou gaan opvullen. Tot afgelopen week, toen Henk Brouwer aangaf deze taak op zich te willen nemen. Hij zal vanaf heden de nieuwe voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug zijn.

Henk Brouwer: “Het is belangrijk dat Plaatselijk Belang Balkbrug een vast gezicht als voorzitter heeft en een vast contactpersoon voor calamiteiten. We merkten vanuit de gemeente maar ook zeker vanuit de inwoners van Balkbrug dat men dit belangrijk vindt en hier willen we dan ook zeker gehoor aan geven. Voorzitter zijn is een functie binnen Plaatselijk Belang die veel tijd in beslag neemt en deze tijd heeft men tegenwoordig steeds minder. Dit geldt ook voor mezelf als eigenaar van een groot bedrijf. Toch zal ik wel het eerste aanspreekpunt zijn en kan men bij mij terecht wanneer dit nodig is.”

De overige functies binnen Plaatselijk Belang Balkbrug zullen ongewijzigd blijven; Frens van ’t Zand blijft vice-voorzitter en Maria Compagner de secretaris. Omdat de functie van voorzitter niet zomaar te vervangen is en Henk Brouwer aangegeven heeft niet de ruimte te hebben om deze functie jaren te kunnen vervullen, zullen wij als bestuur ook de komende tijd op zoek blijven naar een nieuwe voorzitter, zodat deze ruim de tijd heeft om met Henk Brouwer en de rest van het bestuur mee te lopen om vervolgens het stokje van hem over te nemen.

Achter de schermen hebben we de taken verdeeld over alle leden van het bestuur. De deelgebieden waar deze taken bij horen worden binnenkort ook gedeeld op de website van Plaatselijk Belang Balkbrug. “Zo wordt het ‘werk’ meer verdeeld en heeft men taken waar zijn of haar kennis en/of interesses liggen. En op die manier ziet men ook direct de juiste persoon die, binnen Plaatselijk Belang, verantwoordelijk is voor een bepaald onderwerp en zal ook het contact richting mij wellicht minder zijn”, noemt Henk Brouwer. “Ik ga deze plek als voorzitter met positieve energie invullen en zal mijn best doen Balkbrug zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.”