Deel uw ervaringen over de nieuwe onderdoorgang

“Zoals eerder aangekondigd organiseren wij op dinsdagavond 23 november een informatieavond rondom de onderdoorgang. Deze is nu een half jaar in gebruik en wij van Plaatselijk Belang Balkbrug zijn benieuwd naar de ervaring(en) van onze dorpsgenoten. Deze nieuwe situatie zal zeker wennen geweest zijn, maar we hopen natuurlijk dat men er wel positief naar kan kijken” vertelt Henk Brouwer.

Henk Brouwer: “Tijdens de informatieavond zal er een korte introductie zijn over het gehele traject en de focusgroep ‘Dorpshart’ zal een korte presentatie geven over de status van hun project met betrekking tot de bovenkant van de onderdoorgang. Daarna is het de bedoeling dat men in kleinere groepen uit elkaar gaat om in gesprek te gaan met de bestuursleden van Plaatselijk Belang en vertelt over zijn of haar ervaringen. Begint de nieuwe verkeerssituatie te wennen? Wat vindt u positief aan de nieuwe situatie? Of zijn er wellicht ook minder positieve ervaringen? Alle ervaringen horen wij graag. En niet alleen over het centrum van Balkbrug, maar ook over de aanpassingen richting Dedemsvaart”.

De invulling van de avond wordt nog in detail uitgewerkt. Zo wordt er gekeken of het gesprek bijvoorbeeld in thema’s uitgesplitst kan worden om de bezoekers daarbij handvatten te geven bij het delen van hun ervaringen. “Zo is veiligheid bijvoorbeeld iets wat aandacht heeft, maar ook leefbaarheid en het aanzicht van het dorp om maar een aantal punten te noemen. Hierbij ook altijd met de Dorpsvisie, opgesteld door en voor het dorp, naast ons op tafel.”

“Wij gaan graag met het hele dorp het gesprek aan. Maar gezien de nieuwe maatregelen rondom Corona gaat dit helaas niet lukken. Dat is waarom wij iedereen vragen om zich aan te melden via secretaris@pbbalkbrug.nl onder vermelding van de naam en het aantal personen”. Omdat het aantal plaatsen beperkt is wordt er ook gevraagd om met hooguit twee personen uit één huishouden te komen, om op die manier zoveel mogelijk mensen uit verschillende huishoudens ruimte te kunnen bieden. Wij gaan er van uit dat bezoekers van MFC Trefpunt in het bezit zijn van een geldige QR code. Dit houdt in dat u bent gevaccineerd, een herstelbewijs heeft (max. 6 maanden oud) of in de 24 uur voorafgaand aan de informatieavond negatief op Corona bent getest door Testen voor Toegang. Indien u deze niet heeft, verzoeken wij u weer naar huis te gaan. Ook als u klachten hebt, die kunnen wijzen op een Corona-besmetting, verzoeken wij u het gebouw niet te betreden. “Hopelijk houdt dit mensen niet tegen om hun ervaringen te delen. Laat weten dat je er heen gaat, deel ervaringen met elkaar en/of verzamel deze en neem ze mee, zodat wij zoveel mogelijk te horen krijgen tijdens deze avond. U kunt ervaringen ook mailen naar secretaris@pbbalkbrug.nl”.

Na de informatieavond is het de bedoeling om de gedeelde ervaringen te verzamelen en te bekijken wat wij als Plaatselijk Belang, maar ook wat de Provincie en gemeente hiermee kunnen en/of moeten doen. “Wij delen uw ervaringen met Provincie en gemeente, zodat ook zij op de hoogte zijn hoe Balkbrug terug- en vooruit kijkt naar de onderdoorgang en waar er eventueel nog een rol voor hun ligt wanneer blijkt dat dit nodig is uit dat wat u ons vertelt heeft. Wij zien u graag op 23 november, want uw mening, uw ervaring is belangrijk voor ons!” sluit Henk Brouwer af.