Balkbrug viert op dinsdag 7 april 2020 75 jaar bevrijding !

In de hele Provincie Overijssel wordt op verschillende plaatsen en data  75 bevrijding gevierd en in Balkbrug is dat op 7 april.

Plaatselijke Belang Balkbrug , een vertegenwoordiging van Buurtvereniging Eikenbos en een aantal enthousiaste inwoners van ons dorp zijn druk bezig met om 7 april om feestelijke dag voor jong en oud te laten worden.

Hierbij al een (voorlopig) programma voor Balkbrug:

Na de officiële opening op 7 april om 14 uur wordt in een tent in de Boslaan een optreden verzorgd door o.a. de Scheepjagers, Kouwenkoor en aan het eind van de middag  komen er plm. 50 voertuigen van Keep them Rolling naar de Boslaan, waar ze zullen overnachten, zoals ook 5 en 10 jaar geleden is gebeurd.

Ook zal er door Keep them Rolling weer een krans gelegd worden bij het monument.

‘s Avonds gaan we vanaf 19.30 uur een feestje vieren in de tent in de Boslaan m.m.v. Crescendo-Excelsior  en de Bruggeblaozers en vanaf plm 20.30 uur met muziek van rondom de bevrijding.

8 april vertrekt Keep them Rolling weer en gaan we ze uitzwaaien.

Ook gaan we voor de jeugd van de basisscholen een prestatie geven met het thema bevrijding, verzorgd door Henri van Keulen en Koos Brouwer.

Maar,  na 7 april gaan we het bevrijdingsjaar 2020 verder vieren met op zaterdagavond 6 juni  een groot gezamenlijk optreden van de 8 koren uit Balkbrug in de sporthal.

Ook gaan de koren op 4 data een optreden verzorgen in de Reestkerk. We houden u op de hoogte !