Naamplaat Balkbrug logo Pbbalkbrug Molen de Star
Over ons Nieuws Actueel Jaarvergadering Agenda Links Archief

Privacy verklaring

PBB krijgt vragen over verkeerslichten Katingerveld

 BALKBRUG – De meeste weggebruikers die vaker over de doorgaande weg richting Dedemsvaart rijden zal het ongetwijfeld opgevallen zijn; de verkeerslichten op de N377 bij het Katingerveld springen tegenwoordig op rood terwijl er toch geen verkeer vanaf het bedrijventerrein komt. ‘Wij hebben hier de nodige vragen over gekregen’, zegt Henk Hof, voorzitter Plaatselijk Belang Balkbrug. ‘Daarom hebben we de provincie Overijssel benaderd. Een medewerker van de provincie deelde mee dat deze verkeerslichten een tijdlang standaard op groen zijn gezet voor verkeer op de N377. Dit is gedaan omdat er bijna geen verkeer van en naar het industrieterrein Katingerveld reed.’ Maar om dan vervolgens het verkeerslicht telkens naar rood te laten gaan komt volgens Hof niet logisch over.

‘Bij de provincie Overijssel is het niet zo dat de verkeerslichten standaard op groen staan voor de doorgaande provinciale wegen. Ze staan namelijk standaard op rood als er geen verkeer is. Dit wordt gedaan om de snelheid van naderend verkeer wat te drukken. Als het licht standaard op groen staat bestaat de neiging om gas bij te geven. Als er dan iets mis gaat kan de ernst van een ongeval groter zijn’, vertelt Henk Hof over de achterliggende gedachte. Inmiddels rijdt er meer verkeer van en naar het industrieterrein. Daarom heeft de Provincie Overijssel de verkeerslichten weer zo ingesteld dat deze standaard naar rood gaan als er geen verkeer meer is.

Misbruik oversteekplaatsen N48

 Er is de afgelopen jaren in overleg met de omgeving en de plaatselijk belangenorganisatie hard gewerkt aan een veiliger N48. Met de komst van de tunnels onder de N48 en de sanering van de oversteken is er een veiliger N48 ontstaan. Tot op zekere hoogte is dat gelukt! In de praktijk blijkt echter dat ter hoogte van de voormalige oversteek Maatschappijwijk de hekwerken moedwillig zijn vernield om met de fiets of lopend van de oversteek gebruikt te maken.

Nu het hekwerk gedeeltelijk is verdwenen wordt de voormalige oversteek tevens weer gebruikt om met de auto de N48 op of af te rijden. De ontstane situatie kan wat de gemeente betreft niet getolereerd worden. In de buurt is navraag gedaan, maar niemand kan ons iets vertellen wie de veroorzaker(s) is/zijn.Een vergelijkbare situatie doet zich voor bij Den Kaat waar misbruikt wordt gemaakt van de calamiteitendoorsteek door de paaltjes te verwijderen c.q. te verbuigen!

Wij willen u vragen in nieuwsbrieven, website of anderzijds de problematiek onder de aandacht te brengen bij de leden, zo mogelijk bij alle bewoners in de omgeving van de Maatschappijwijk/Den Kaat, met als doel het misbruik te stoppen. Wij hebben de politie inmiddels verzocht extra toezicht te houden en de projectgroep Tunnels N48 is verzocht om samen met Rijkswaterstaat een betere fysieke afsluiting te realiseren om ongeoorloofd gebruik een halt toe te roepen.

Jaarwisseling 2015-2016

Net als in voorgaande jaren, zorgt de gemeente er samen met politie en brandweer voor dat iedereen de gelegenheid krijgt om oud & nieuw op een prettige en veilige manier te vieren. Ook dit jaar vraag ik u om hier een bijdrage aan te leveren door de informatie en spelregels rond de jaarwisseling bij uw achterban onder de aandacht te brengen.

We vragen onze inwoners ook dit jaar om tijdens de jaarwisseling, met z’n tradities als carbidschieten en vuurwerk afsteken, rekening met elkaar te houden. Door de spelregels in acht te nemen, rekening te houden met omstanders bij het afsteken van vuurwerk en overlast voor de buren te voorkomen, zorgen we er samen voor dat het voor iedereen een feestelijke avond is.

Vragen Katingerveld

De meeste weggebruikers die vaker over de doorgaande weg richting Dedemsvaart rijden…

Lees verder >>

Misbruik oversteek N48

Er is de afgelopen jaren in overleg met de omgeving en de plaatselijke…

Lees verder >>

Jaarwisseling 2015-2016

Net als in voorgaande jaren, zorgt de gemeente er samen met politie en brandweer voor dat iedereen de gelegenheid…

Lees verder >>