Naamplaat Balkbrug logo Pbbalkbrug Molen de Star
Over ons Nieuws Actueel Jaarvergadering Agenda Links Archief

Balkbrug ligt op het kruispunt van enkele belangrijke wegen. Niet alleen wordt het dorp doorsneden door de N377, de weg die van Coevorden naar Hasselt loopt, maar ook de N48 (Raalte - Hoogeveen) en de N340 (Coevorden via Hardenberg en Ommen naar Zwolle) zijn voor ons dorp van grote invloed. Dan hebben we het nog maar over de grotere wegen, want iedere weg in het werkgebied van Plaatselijk Belang Balkbrug en omstreken heeft de aandacht van PBB.

Klik hier voor de nieuwsbrief Vechtdal verbinding

Dossier N377/N340

FietspadHoudt het fietspad dat de gemeente Staphorst langs de Heerenweg gaat aanleggen richting Balkbrug straks op bij de gemeentegrens?
Plaatselijk Belang Balkbrug hoopt dit niet en daarom is in een brief aan de raadsleden van de gemeente Hardenberg deze situatie onder de aandacht gebracht. Als er samengewerkt kan worden met de gemeente Staphorst zal dit waarschijnlijk een kostenbesparing geven en toeristisch gezien is zal een fietspad ook heel waardevol zijn voor de omgeving. Het gaat hierbij om de aanleg van ongeveer 1,5 km. fietspad.
De brief van PB  Balkbrug heeft al tot actie geleid. Door de politiek zijn er vragen gesteld over dit onderwerp aan het college. De reactie zal afgewacht worden.
Naast het fietspad langs de Heerenweg is, door PB Balkbrug ook nog aandacht gevraagd voor aanleg van een fietspad langs Den Kaat/Hoogeveenseweg.